Doctor Specialist

Endocrinologie
Dr. Filip Alina

Endocrinologie

Endocrinologie – Cum se desfășoară o consultație la endocrinolog?     

De cele mai multe ori pacienții care se adresează medicului endocrinolog pentru probleme tiroidiene, au analizele deja făcute. Fie indicate de către medicul de familie, fie că au auzit de TSH si FT4.

În cazul anamnezei, adică a discuției cu medicul endocrinolog, acesta nu se axează doar pe probleme legate de tiroidă. Pacientul fiind adesea suprins deoarece poate fi întrebat și de alte simptome care ne pot orienta spre afectarea altor glande endocrine. Totodată, medicul va încadra aceste simtome nespecifice, dacă țin de patologia endocrinologică, sau ca făcând parte din alte boli tratate în cadrul altor specialități. De aceea este important ca pacientul să relateze pe lângă senzația de nod în gât și alte semne și simptome:

  • Creștere sau scădere în greutate,
  • Uscăciunea pieli,
  • Căderea părului,
  • Reținere de apă atât la nivelul membrelor inferioare adică picioarelor cât mai ales a mâinilor și pleoapelor.

Policlinica MED Total Bistrița și-a deschis porțile cu promisiunea de a fi în primul rând un partener în sănătate de nădejde. Reprezentând prima linie de apărare pentru pacienți atunci când apar boli sau leziuni. Va satisface cererea tot mai mare de servicii medicale de calitate si mult mai diversificate destinate pacienților din Bistrița si zonele adiacente.

Promovând îngrijiri medicale de calitate. Policlinica MED Total investește în dotarea cu echipamente medicale de ultima generație. Cu ajutorul cărora, medicii vor avea mai multe resurse de diagnostic și bineînțeles, soluții performante de tratament.

Dr. Filip Alina – medic specialist Endocrinologie Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Formular Programare